به گزارش سرویس بورس مشرق، محسن علی حسینی گفت: وقتی مسأله داعیه مسئولان برای عدم استقراض از بانک مرکزی برای جبران هزینه ها را بررسی می کنیم، عملاً شاهد هستیم که این هزینه ها با فروش اوراق در بورس در حال جبران است و به عبارتی وزارت اقتصاد، از جیب سهامداران هزینههای خودش را میپردازد.
وی اضافه کرد: رئیس جمهور و معاونان وی که در جریان انتخابات شعار حمایت از بورس را دادهاند و حتی وعده حل مشکل بورس در 3 روز را شعار خود کرده بودند، متاسفانه این روزها به داد سهامداران نمیرسند.
مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری نوردنا تصریح کرد: تعداد بسیاری از مردم که در سالهای قبل به دعوت دولت، سهامدار شرکتها در بورس شدهاند ناراحت و ناامید هستند و این سرمایه اجتماعی که میتوانست پشتوانه خوبی برای کشور باشد، در حال از بین رفتن است.
وی تأکید کرد: اولین اقدامی که در حال حاضر دولت باید انجام دهد، جلوگیری از عرضه بیش از حد اوراق دولتی است. زیرا به هیچ وجه در شرایط کنونی بازار بورس کشش این حجم از اوراق را ندارد.
این مدرس دانشگاه افزود: علی رغم گزارش 6 ماهه مناسب و خوب بسیاری از شرکتها از وضعیت سودآوری، اما شاهد صف های فروش در اکثر نمادها هستیم. عطای حمایت از بورس توسط دولت را به لقاء آن بخشیدیم، فقط دولت در آن دخالت نکرده و تبدیل به گاو شیرده خود نکند برای بازار کافی است.
وی ادامه داد: درست است افتخار دولتی که چاپ پول یا استقراض نکرده از بانک مرکزی نکرده که منجر به تورم افسار گسیخته نشود. اما تامین مالی از جیب مردم اثرات منفیتری به مراتب بدتر از این تورم در آینده بر کشور خواهد داشت.
علی حسینی یادآور شد: در مصاحبه های قبلی گفتم که یکی از معاونان رئیس جمهور باید متولی امر بورس با اختیارات کامل باشند تا مثل سایر بازارها بتوانند رصد وگزارش دهند.
وی افزود: با توجه به آمار و ارقام کسری بودجه دولت حدود 400 هزار میلیارد تومان است که در حال حاضر بیش از 250 هزار میلیارد تومان آن از طریق بورس و مردم تامین شده است، همین امروز بیش از 35 هزار میلیارد تومان اوراق دولتی در فرابورس فروخته شده که رمق و جان بورس را گرفته است. ادامه این روند بسیار ناامید کننده برای سهامداران خواهد بود.